“En blogg med refleksjoner rundt prosjekt og ledelse”

alx

Denne bloggen er et resultat av stor interesse for både prosjekt- og ledelsesfaget, og ikke minst en brennende interesse for å utvikle den norske byggebransjen. 

Jeg er Alexander Strand (alx) og jeg har jobbet hele min karriere i byggebransjen og hatt mange lederstillinger, både innen avdelingsledelse, faglig ledelse og prosjektledelse.
Gjennom mine erfaringer både som rådgivende ingeniør, entreprenør og byggherre, har jeg fått god forståelse for ulike perspektiv.

Jeg mener vi alle bør bruke mer tid på refleksjon over det vi gjør, og jeg ønsker å bli bedre på det selv. Jeg har derfor laget denne bloggen for å skrive ned noen av mine refleksjoner om prosjekt og ledelse.
Navnet ProsjektEffekt kommer av mitt fokus på at prosjekter som ledes og styres godt skal gjennomføres både effektivt og skal gi god effekt for prosjekteier / oppdragsgiver når prosjektet er ferdig. Prosjekter uten tilstrekkelig effekt har ikke livets rett, og burde ikke vært igangsatt.

Av erfaringer kan man lære mye, og det er som kjent best å gjøre egne erfaringer. Noen erfaringer er det dog greit at noen andre har gjort før deg, og at man kan lære av dem og prøve å styre unna fallgrubene.
Du har sikkert mange erfaringer på godt og vondt gjennom ditt lange eller korte prosjektliv?
Det kan være små eller store ting, fra strategiske spørsmål og beslutninger, til mer taktiske eller operative spørsmål.
Reflektér og fortell det som det er/var uten å sminke fortellingen. Det er da man lærer mest.

Å løfte perspektivet og reflektere over egen praksis er en forutsetning for kontinuerlig forbedring.
Kanskje disse refleksjonene kan være et lite bidrag til kompetanseheving i bransjen gjennom deling  av prosjekterfaringer?
Kanskje vi sammen kan finne måter å gjøre byggebransjen stadig litt bedre og mer effektiv?

Bloggen er et refleksjonsverktøy for meg selv, men jeg ønsker også at bloggen skal gi verdi for alle dere som leser, kommenterer og bidrar med egne erfaringer og refleksjoner. 

Jeg setter pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, og kom gjerne med spørsmål om ting som interesserer deg innen prosjekt og ledelse.
Hvilke temaer ønsker du å lære mer om?
Hva ønsker du å lære bort til andre?
Skriv en kommentar og legg igjen ditt svar.

På forhånd takk!

Hilsen alx

Å løfte perspektivet og reflektere over egen praksis er en forutsetning for kontinuerlig forbedring.

2 Comments

 1. Hei, lykke til med bedriften!😉

  Jeg ønsker å øke min kompetanse på god organisering av «små prosjekter». Totalentreprise av en enkelt leilighet feks. Dette er type prosjekt som mange bedrifter synes er for små i ett godt marked.

  Jeg deler gjerne min kompetanse innen salg, prising av tjenester, merkevare, coaching og ledelse.

  • Hei og Takk Kristin!
   Spennende at du er interessert i entrepriseformer.
   For små leiligheter er det ikke mange firma som er spesialisert på totalentrepriser. Når ma kjøper en totalentreprise må man huske på at man betaler for en håndtering av risiko og en koordinering som byggherren vanligvis vil gjøre selv i byggherrestyrte entrepriser. I en enkelt leilighet er det mest vanlig å kjøpe delte entrepriser og styre dem selv. Det er jo mulig å kjøpe en prosjekt- eller byggeleder for å gjøre det for deg.
   Holder du til i Bergen kan du bli med på et prosjektfaglig forum som ligger og ulmer i idébanken.
   Hilsen Alexander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.