Takk for tiden i Statsbygg!

Hei.

Min siste dag i Statsbygg er her. Vemodig er det, for jeg har hatt 6 fantastiske år der!

Jeg er så takknemlig for å ha fått muligheten til å jobbe i Statsbygg med mange av de spennende prosjektene.

Jeg har jobbet med universitets- og høgskoleprosjektene med Kunnskapsdepartementet som hoved-oppdragsgiver. Det er utrolig mange spennende og flotte prosjekter i hele landet. Jeg har f.eks jobbet med nye bygg for Universitetet i Tromsø: teknologibygg, medisin-og helsfagsbygg, lærerutdanningsbygg og Tromsø museum. Jeg har jobbet med flere prosjekter for Nord Universitet i Bodø, nytt teknologibygg ved NTNU i Trondheim og vært innom Campusprosjektet på NTNU. Jeg har jobbet med mange prosjekter i Bergen, blant annet: Handelshøgskolen, Kronstadprosjektet 2014 for Høgskolen på Vestlandet og nytt bygg som bygges nå på Kronstad, Kunst- og designhøgskolen i Bergen og nytt bygg for Griegakademiet.

I Oslo har jeg også jobbet med flere prosjekter, blant annet rehabilitering av Idrettshøgskolen, rehabilitering av sentrumsbygningene for Universitetet i Oslo og en del andre prosjekter for UiO.

Et prosjekt som jeg har jobbet ekstra mye er Livsvitenskapsprosjektet. Da jeg hadde jobbet to uker i min nye jobb i Statsbygg i 2013 kom oppdragsbrevet for skisse- og forprosjekt på Livsvitenskap. Dette prosjektet har jeg fulgt hele veien, først som prosjekteier og nå sist på full tid som prosjektdirektør.

Påtroppende (fra Svolvær) og avtroppende(fra Bergen) prosjektdirektør nyter hver sin «lokal-øl» fra henholdsvis Mack og Hansa, på avslutningsfesten på prosjektkontoret.

Jeg sa opp drømmejobben min som prosjektdirektør for livsvitenskapsprosjektet for vel to måneder siden. Siden den gang har spørsmålet om hvem som skulle bli min arvtaker blitt avgjort, og valget som byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg tok var et meget klokt valg. Per Roger Johansen kommer fra Atkins og er allerede sterkt involvert i prosjektet gjennom sin rolle som prosjektsjef produksjon. Han har de beste forutsetninger for å føre prosjektet videre, med de spennende strategiene som vi har lagt, og ta prosjektet helt til mål med systematisk ferdigstillelse og overlevering av et riktig produkt til en fornøyd kunde.

Jeg kommer til å følge med videre hvordan det går med dette prosjektet og med resten av Statsbygg.

I Statsbygg er det veldig mange bra mennesker. Jeg har bygget og brukt nettverket der. Det er utrolig mye god kompetanse i Statsbygg, både på HK, i prosjektene og ute i alle regionene. Jeg har vært avdelingsdirektør og personalleder for flere seksjoner(avdelinger).

Som mange av dere vet er jeg opptatt av hele mennesker og balanse. Det har derfor vært en sann glede å jobbe med alle de fine menneskene, både som leder og kollega.

Jeg setter stor pris alle kollegaene i Statsbygg, både faglig og sosialt.

Summa summarum har jeg hatt mange gode prosjektopplevelser i Statsbygg, og det er mye bra folk der som jeg kommer til å savne!

Takk for tiden jeg har fått i Statsbygg!

Lykke til videre Statsbygg!

For meg går turen nå videre til Norconsult der jeg skal lede Bygg- og eiendomsavdelingen i Bergen. Jeg flytter sammen med kjæresten min i Bergen, og skal samtidig pendle tilbake til Oslo 5 dager annenhver uke for å passe på mine to små på 7 og 9 år, samt jobber da hos Norconsult i Sandvika. Dette er en kjempegod ordning for meg.

Jeg tar nå en velfortjent (synes jeg) juleferie før jeg begynner i Norconsult i januar. Det gleder jeg meg til!

Jeg er sikker på at jeg møter mange igjen og holder kontakten med mange. Vi jobber tross alt i en «liten» bransje (selv om det er den største på fastlandet) i et lite land, så veiene krysses til stadighet.

Jeg er på Linkedin på denne profilen for de som vil knytte kontakt der:https://www.linkedin.com/in/alxstrand/

God jul!

Vi snakkes!

Vennlig hilsen

Alexander Strand

Avtroppende prosjektdirektør

Byggherreavdelingen, Statsbygg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.