Nye lederjobber

Foto fra Nettavisen:Jason Cairnduff (Reuters)

Takk for det gamle og ha et godt nytt år.

Etter en lang juleferie er det på tide å komme i gang med hverdagen og prosjektene igjen.

Jeg har hatt min første og andre dag i ny jobb i Norconsult, og det har gått bra. 🙂

Det er mange inntrykk på de første dagene, og det er mange nye personer å hilse på.

Som leder for bygg- og eiendomsavdelingen i Norconsult Bergen skal jeg være leder for ca 55 personer, -et tall som stadig øker.

Mange personer lurer på hvem denne nye lederen er. Noen lurer også på hvilken ledelsesfilosofi jeg har?

Det er et spørsmål som man ikke tar på strak arm, hvis man ikke har reflektert over det tidligere.

Mitt svar på dette er at jeg er en inkluderende leder som ønsker at vi skaper gode prosjektopplevelser gjennom gjensidig tillit, åpenhet og kommunikasjon.

Vi må prøve å se folkene våre og anerkjenne dem for den jobben de gjør. Snakke med dem og høre med dem hva som er viktig. Se dem og anerkjenne at de gjør et viktig bidrag. Folk som går fra jobben og kjenner at de har blitt sett og at jobben de har gjort har blitt anerkjent og satt pris på, vil gå hjem med en bedre følelse og kanskje bedre selvtillit, som igjen vil føre til bedre miljø og bedre leveranser neste dag. Bedre dager, bedre miljø og bedre leveranser vil skape bedre selvtillit. -En forsterkende positiv spiral.

Jeg synes det er veldig interessant å se til fotballen og hva Ole Gunnar Solskjær nå gjør i Manchester United som leder der.

Hva er det Solskjær gjør som er annerledes enn den forrige manageren José Mourinho?

For meg er det åpenbart at disse to personlighetene er vidt forskjellige som ledere.

Mourinho spiller på frykt og skal gjennomføre sin plan, uansett hva spillerne mener. Han viser mer mistillit enn tillit. Han er alltid sur. Ofte skuffet, sjelden fornøyd.

Solskjær gjør det motsatte. Solskjær gir tillit.

Han snakker med hver enkelt spiller, en til en, og han er interessert i høre om hva som går bra og hva som går mindre bra og hva som er viktig for hver enkelt spiller.

Solskjær skaper god stemning etter Mourinho. Det er ikke vanskelig å se. Spillerne koser seg på banen. De frykter ikke lederen sin. De har fått et tillitsforhold med lederen sin som sier «Gå ut og ha det gøy.»

De har også fått selvtillit gjennom motivasjon fra Solskjær og bedre prestasjoner. Solskjær sier til dem: «Alle dere som spiller her er blant de beste i verden. Dere er Man Utd. Det er ingen grunn til dere skal tape noen kamper i Premier League. Dere er best.»

Solskjær har altså gitt dem både tillit og selvtillit.

Jeg er sikker på at Solskjær vil lykkes videre i fortsettelsen. Jeg heier på ham, selv om jeg er Spurs-fan. Blir nok en vanskelig kamp for Solskjær 13.januar! 😉

Jeg går nå inn i min nye lederjobb med min ledelsesfilosofi som jeg har holdt på, og utviklet i mange år, og som jeg har stor tro på. Dette har fungert godt for meg som leder, og jeg har tro på at dette vil fungere også i min nye jobb. Jeg er forsterket i troen etter å ha sett hvordan Solskjær har startet sin nye jobb og suksessen han allerede har hatt i jule- og nyttårshelgen.

Jeg ønsker dere alle et godt nytt år med tillit, åpenhet, kommunikasjon og gode prosjektopplevelser! 🙂

-alx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.