Alexander satser for fullt i eget selskap: ProsjektEffekt AS!

Satser for fullt på eget selskap

Etter å ha arbeidet som ansatt på “alle sider av bordet” i bygg og eiendomsbransjen er det nå på tide å prøve noe nytt. Jeg satser nå på å bygge opp et prosjektledelsesfirma i Bergen.
Jeg starter nå for meg selv i firmaet ProsjektEffekt AS. Dette har samme navn som bloggen min www.prosjekteffekt.no.
Jeg skal utvikle et av Vestlands beste PA-firmaer med fokus på prosjektutvikling, prosjektledelse og prosjekteringsledelse. Kunder vil typisk være byggherrer, eiendomseiere/-utviklere og totalentreprenører. 
Jeg holder også på å lande en samarbeidsavtale med et PA-firma i Oslo, som gjør at vi kan utveksle fag/kunnskap, folk/kapasitet og oppdrag. Mer info om det senere.

Bloggen lever

Det er kjekt å se at mange leser bloggen og jeg møter stadig folk som har fått med seg noe av det som er skrevet på bloggen. Forrige uke var det Sindre Mæland, alias Ing.Mæland (Prosjektsjef i Stoltz Entreprenør AS og påtroppende leder for prosjektledelse på WSP sitt kontor i Bergen) som hadde skrevet et gjesteinnlegg om å ha humor i hverdagen. Det er så utrolig viktig å bruke litt humor. Alt trenger ikke være seriøst hele tiden. Det er viktig at det ikke er seriøst hele tiden. Som Louis Armstrong synger i sangen “Keep smiling, and the whole world smiles at you”. Smil til verden og verden smiler til deg. 😀

Har du også noe du ønsker å dele med andre i prosjektfagmiljøet er det kjekt om du sender meg epost. Velkommen!

Vi har signert!

Signerte Bygg21-signaturen. 

Bygg21 er et fantastisk initiativ som har blitt gjennomført med gode resultater. Honnør til alle som deltatt i dette arbeidet og dere som har ledet og administrert programmet!
Jeg deltok på Bygg21 seminar i Bergen torsdag 24.oktober, og det var ingen tvil om at jeg og ProsjektEffekt AS skulle signere på Bygg21-signaturen.
Det er så mange av de 10 prinsippene som Bygg21 har kommet frem til som “beste praksis” som jeg er 100% enig i, og som jeg brenner for å bruke for å videreutvikle denne fantastiske bygg- og eiendomsbransjen vår!

De 10 prinsippene er: 
1. Bruke veilederen «Steg for steg – veien til gode reguleringsplaner» sammen med lokale planmyndigheter
2. Industrialisere byggeprosessen med inspirasjon fra veilederen «Tenk nytt – bruk kjente løsninger»
3. Bruke samhandlingsveilederen «Vi bygger best – med åpenhet og tillit» som kontraktsvedlegg
4. Sørge for rett kompetanse i alle ledd, gjennom hele prosjektet
5. Legge avgjørende vekt på relasjonskompetanse i prosjektets ledelse
6. Bruke BIM aktivt i alle prosjekter og gjennom hele prosjektprosessen
7. Stille krav til at alle materialkjøp gjøres digitalt og bruke åpne etablerte standarder 
8. Hente inspirasjon fra veilederen «Ti kvalitetsprinsipper for bærekraftige bygg og områder» når prosjektteamet planlegger og setter mål for prosjektet
9. Bruke fasenormen «Neste steg» som grunnlag ved revisjon av internstyringssystemet
10. Bruke byggelig.no som sjekkliste og inspirasjon gjennom alle prosjektets faser

Ønsker du å lære mer om Bygg21 og det de definerer som beste praksis kan du lese mer på www.bygg21.no.

Gleder meg

Jeg har jobbet i Norconsult siden januar 2019 og ledet Bygg- og eiendomsavdelingen i Bergen. Norconsult er et flott firma med mye bra mennesker og fagfolk. Jeg fant meg likevel ikke helt til rette, og beslutningen om å starte for fullt i eget firma ble derfor tatt i løpet av sommeren.
Jeg gleder meg nå fantastisk til å bygge opp et eget selskap og kunne bidra til å gjøre flere gode vellykkede prosjekter sammen med utbyggere.

Jeg ønsker også å bygge et sterkt fagmiljø i firmaet, men også bygge fagforum på tvers av forskjellige selskap i bransjen. Jeg har noen idéer der som jeg gjerne vil videreutvikle med andre som er interessert.
Send meg gjerne en melding eller epost om du synes det ville vært interessant å delta i det slikt fagforum.

Takk til FM Strand AS som har gitt meg mitt første oppdrag. Der skal jeg bidra til å etablere gode systemer og metodikk for Lean prosjektering. Jeg skal også bidra konkret inn i prosjekter.

Dette blir spennende! 🙂
-alx

2 Comments

 1. Gratulerer til Deg Alexander, som tar stadig og stødig nye steg i Livsløpet!
  Fortsatt God Tur!!
  Kollega Nils U Helsingen

  • Hei og takk Nils.
   Livet er til for å leves. Man må gjøre det man har virkelig lyst til, ikke sant? Det vet jeg at du er enig i. 🙂
   Ser frem til å treffe deg igjen.
   God tur videre til deg også!
   Hilsen Alexander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.